Ingegroeide haren

Behandeling ingegroeide haren

Ingegroeide haren zijn zeer vervelend, zeker als ze pijnlijke ontstekingen veroorzaken. Ze zijn het gevolg van een blokkering van het haarwortelkanaal langswaar het haartje normaal gezien naar buiten groeit. Doordat dode huidcellen, zeepresten en vuil de uitgang blokkeren, kan het haar zijn weg niet meer naar buiten vinden. Ook spannende kledij kan een oorzaak zijn van ingegroeide haren.

Met de juiste nazorg kan je ingegroeide haren voorkomen!

1. Scrubben!
Door te scrubben zal je dode huidcellen verwijderen en maak je de weg vrij voor de haartjes. Het beste is om de huid ook voor de ontharing te scrubben. Na de ontharing maak je er best de gewoonte van om 1 à 2 keer per week te scrubben. Dit kan je met een Nylon handschoen onder de douche of met een Sisal handschoen op een droge huid. Scrubben is niet alleen goed tegen ingegroeide haren, maar zal je huid ook zachter, soepeler en mooier maken.

2. Gebruik Folisan!
Folisan is een product ontwikkeld door Depilève® dat zeer effectief ingegroeide haren, puistjes en huidirritaties na het harsen of scheren bestrijdt. De lotion, op basis van salicylzuur, werkt ontsmettend en zorgt voor een zachte peeling van de huid waardoor de haartjes makkelijker kunnen doorbreken.

HOE TE GEBRUIKEN?

•   Na het scheren (mannen): dagelijks te gebruiken na het scheren. Mannen kunnen Folisan gebruiken als aftershave.

•   Na een ontharing met hars: 2x daags aanbrengen, ideaal na douche of bad. De nabehandeling met Folisan kan je stopzetten zodra de haartjes terug door het huidoppervlak gegroeid zijn en dus niet meer kunnen ingroeien. Kan en mag ook gebruikt worden onmiddellijk na de ontharing om ontstekingen van follikels te voorkomen.

•   Na een elektrische ontharing: meteen aan te brengen na de behandeling om roodheid en irritatie te verminderen.

Indien je Folisan gebruikt vlak na het scheren of ontharen, dan kan dit een licht brandend gevoel geven. Dit is normaal en komt door de ontsmettende werking van het product.

Opgelet!

Vermijd de zon als je Folisan gebruikt. Wil je gaan zonnebaden? Gebruik Folisan dan enkel ’s avonds.

De producten zijn te verkrijgen bij uw schoonheidsspecialist(e). Bent u een professional? Dan kan u terecht op onze B2B webshop.